Verolift

Verwacht meer lift.

Traditionele liften

Home Liften Traditionele personenliften Lift zonder machinekamer 'Comfort'

De MRL Comfort: een soepele rit en een solide liftinstallatie

U raadt het al… Bij deze lift zonder machinekamer draait alles rond comfort. De 2:1 ophanging van de MRL Comfort zorgt voor een uiterst vloeiende en aangename rit. Dit type ophanging laat ook grotere dimensies en hogere laadvermogens toe. De MRL Comfort garandeert u een betrouwbare, stille en oerdegelijke liftinstallatie met een lange levensduur. Een lift is immers een aankoop voor vele jaren.

Eigenschappen

Toepassingen

 • Meestal toegepast vanaf 4 stopplaatsen
 • Villabouw
 • Appartementsgebouw
 • Shopping / Winkel
 • Openbare gebouwen
 • Gebouwen zonder lift

Is de MRL Comfort de juiste lift voor u?

Bel ons op 09 240 15 60 of contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij ons of ter plaatse. We zoeken samen naar de beste lift voor uw project.

Aandrijvingen

Gearless aandrijving (elektrisch)

De MRL Comfort werkt met een indirecte Gearless aandrijving. Een Gearless aandrijving werkt met een elektrische permanente magneetmotor voorzien van een nauwkeurige snelheidsregeling. Dit type aandrijving is compact, energiezuinig en geluidsarm.

Het hoge koppel zorgt voor een hoog rendement. De moderne frequentieregeling zorgt voor een verlaging van de exploitatiekosten en een zeer hoge stopnauwkeurigheid. Het aanlopen en het stoppen van de lift gebeurt zeer vloeiend. De hoogwaardige kwaliteitsvolle materialen en apparatuur garanderen een betrouwbare, stille en solide liftinstallatie met lange levensduur.

Toegangsmogelijkheden

1 deur

2 deuren tegenover elkaar

Gemetselde koker of zelfdragende structuur

Gemetselde liftschacht 

De MRL Comfort wordt standaard voorzien in een gesloten, gemetselde koker. Deze kan bestaan uit verschillende materialen met als uitgangspunt, 2 dragende zijdes (links en rechts). Bij voorkeur bestaande uit stevige, gemetselde muren van minimum 14 cm. Wij raden een volle betonsteen aan (geen Ytong – andere materialen ter goedkeuring vragen aan Verolift). Vraag steeds vooraf goedkeuring voor de gebruikte materialen en afmetingen van de schacht.

Losstaande structuur

Een stalen structuur is beschikbaar als er geen schacht voorhanden is of als u een panoramische afwerking wilt. De structuur kan zowel binnen als buiten het gebouw geplaatst worden. Bovendien kan ze behandeld worden tegen alle weersomstandigheden (bv. zoutcorrosie bij een ligging aan de kuststreek). Een lange levensduur is verzekerd! Een ruime keuze aan liftstructuren en afwerkingen garanderen een ontwerp dat past bij iedere stijl van het gebouw.

Afmetingen

Binnen dit lifttype hebben we tal van standaard afmetingen. Daarnaast kunnen we ook buiten de standaard afmetingen werken zonder hoge prijsstijgingen.

Contacteer Verolift steeds bij de opstart werken voor specifieke vereisten zoals linteelhoogtes, dragende zijde, muurkoppen, type muur…

Wenst u een vraag te stellen over deze lift? Onderstaande info moeten we weten om u van dienst te kunnen zijn:

 • Maximale afmetingen opening?
 • Aantal stopplaatsen?
 • Hefhoogte: afstand vloerpas laagste stop tot vloerpas hoogste stop
 • Schachtkop: afstand vloerpas bovenste stop tot onderzijde schachtplafond
 • Liftput
 • Grondplannen en doorsnede(s) ter beschikking
 • Correspondentie- en projectadres vermelden

Design & kooiafwerkingen

Standaardafwerking

​Onze standaard kooiafwerkingen zijn duurzaam, modern en verzorgd. Het geheel oogt zacht en heeft een aangename uitstraling.

Een standaard liftkooi bestaat uit:

 • Degelijke en strakke aluminium profielen.
 • Stevige wanden: keuze uit verschillende afwerkingen zoals skinplate (decoratief bewerkte staalplaat), formica en inox bekledingen. In geval van onherstelbare schade kunnen de wanden op eenvoudige wijze vervangen worden.
 • Standaard voorzien we een wit metalen plafond.
 • Linoleum, PVC als vloerafwerking.
 • Energiezuinige moderne LED-verlichting met instelbare timer

Verder zijn er ook verschillende opties voor wanden, vloeren, leuningen, spiegels, bediening in geval privé, afstandbediening…

Vraag hier meer info

Afwerking met 'eigen touch'

U wil uw lift personaliseren? Geen probleem, naast ons standaardgamma bieden we veel betaalbare oplossingen met een eigen touch. Door de vele uitgevoerde projecten buiten standaard beschikken wij over de nodige skills en knowhow. Vraag naar de mogelijkheden omtrent personalisatie of nog beter, maak een afspraak en spring eens binnen in onze showroom, zo kunnen we u het best de uitgebreide mogelijkheden tonen.

Meer info over personalisatie

Exclusieve afwerkingen

U zoekt iets exclusief, modern en hoogwaardig? Mogen wij u voorstellen: onze Carbon, Chrome en Titanium afwerkingen. Hoogwaardige afwerkingsmaterialen verzekeren u een fenomenale en duurzame uitstraling. Luxe en design zijn hier de sleutelwoorden!

Vraag hier meer info

Onderhoud

De lift zonder machinekamer voldoet aan de Europese liftenrichtlijn 98/16/EC.

Het onderhoud van uw lift is een wettelijke verplichting, met een minimum van twee periodieke onderhoudsbeurten. Het aantal onderhoudsbeurten is afhankelijk van het type gebouw en aantal stopplaatsen. Het periodiek onderhoud garandeert een hogere gebruiksveiligheid, 100% beschikbaarheid van uw installatie en een optimale werking. Van zodra uw lift onderhouden wordt, geniet u van een permanente storingsdienst, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

De sturing van uw lift, voorzien van Smart Distance Control, maakt het mogelijk om vanop afstand eventuele onregelmatigheden te herkennen en zo mogelijk onmiddellijk op te lossen. Bij een defect verwittigt uw lift ons automatisch. Bepaalde aanpassingen zoals deurtijden, lichttijden... kunnen eveneens vanop afstand aangepast worden om zo uw gebruikscomfort snel te optimaliseren. Dankzij Smart Distance Control wordt u sneller geholpen en beperken we een eventuele storingstijd tot een minimum!

Wetgeving, keuring en brandnormering

Wetgeving

De lift zonder machinekamer voldoet aan de Europese Richtlijn voor liften 2014/33/EU volgens norm EN 81-20/50.

Keuring

De keuring bij indienststelling is door Verolift voorzien. Na de indienststelling, dient uw lift periodiek gecontroleerd te worden door een EDTC. Wij beschikken over een ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Hierdoor kunnen periodieke controles van 4 naar slechts 2 keer per jaar herleid worden.

Op zoek naar een EDTC? Klik hier.

Brandnormering

De lift voldoet aan de wettelijke normering inzake brandnormering (basisvereisten). Indien er extra specifieke vereisten opgelegd door de brandweer, dient de klant ons hiervan te verwittigen.

Meer info?

Contacteer ons gespecialiseerd team inzake wetgeving

Technische specificaties

Gearless aandrijving (elektrisch)

Draagmuur
volle betonsteen 14 cm dikte (andere op aanvraag) - 2 zijdes
Power unit
gesloten kast 400 b x 130 d x 2200 h
Spanning
3X400V - 3x230V op aanvraag
Schachtkop
3600 mm
Liftput
1150 mm
Aantal stops
12
Hefvermogen
max 1000 kg
Snelheid
1 m/s
Hefhoogte
30 meter

Maak een afspraak of vraag uw offerte!

Contacteer ons